Metabo ASE18 LTX 4000 mAh Li-ion akku felújítás

Metabo ASE18 LTX 4000 mAh Li-ion akku felújítás
4000
18V
1 év
Ár: 25 990 Ft

Az akkumulátor összes celláját kicseréljük. Ehhez juttassa el hozzánk régi akkuját. További információ itt!

Részletek

Az akkumulátor felújítása az akkupakkban levő összes cella cseréjét jelenti. Minden esetben az összes cellát kicseréljük. Ezért minden esetben el kell juttatnia részünkre az eredeti akkut. További információt az oldalt lefelé görgetve talál.

Li-ion akku esetén az akkupakkban levő elektronika a régi marad, arra garanciát nem tudunk vállalni. Amennyiben a felújítás során, vagy közvetlenül utána derül ki, hogy az elektronika hibás, úgy a vételárat visszafizetjük, a beszerelt cellákat kivesszük, az akkut cellák nélkül tudjuk visszaadni. Az oda-vissza szállítás költsége Önt terheli, külön munkadíjat nem számolunk fel(mi vállaljuk a feleslegesen elvégzett munka költségét)

Nézze meg az akkumulátoron levő feszültséget és kapacitást, valamint, hogy li-ion, Ni-Cd vagy Ni-Mh akkuról van- e szó.

A feszültség és a kapacitás alapján válassza ki a megfelelő terméket a weboldalon. Li-ion akkuk esetében fontos, hogy milyen kapacitású az eredeti akku.

Évtizedekkel ezelőtt még 1,3Ah-s akkuk és max 2,6-3Ah-s akkuk léteztek. Ma már általános az 5Ah és akár 9Ah is lehet egy akku.Ezért fontos az ár meghatározásnál az eredeti akku kapacitása. 1,3Ah-2Ah-ig általában egy cellasor van az akkuban. Jelenleg ezeket 2Ah-s és 3Ah-s cellákra tudjuk cserélni. Az eredetileg 2,2Ah - 4Ah közötti akkukat 4Ah, 5Ah, 6Ah kapacitásra tudjuk felújítani.

Ha segítségre van szüksége, hogy eldöntse mennyibe fog kerülni a felújítás, keressen minket emailben! Küldje el az akku adatait, esetleg egy fotót és 24 órán belül árajánlatot adunk rá.

Fontos, hogy kérdés nélkül sohasem újítunk fel akkut, minden esetben egyeztetünk a felhasználóval a költségeket illetően. Alapértelmezés szerint a gyári kapacitáshoz legközelebbi kapacitásra seréljük a  cellákat.

Minden esetben márkás cellákat használunk, Sony, Samusng, LG, Panasonic cellák kerülnek a felújított akkukba.

 

Adatok
Összetétel
Li-ion
Cikkszám
2058523867
A vásárlás után járó pontok
249 Ft
Hasonló termékek
Tudnivalók a szállításról

Mit kell tennem, ha fel szeretném újíttatni az akkumat, így védve a környezetemet és a pénztárcámat?

 

Több lehetőség van ebben az esetben:

  • emailben elküldi (info@akkumulatorfelujitas.hu) , milyen akkumulátorokat szeretne felújíttatni, mi árajánlatot küldünk, és igény esetén GLS futárszolgálattal elhozzuk az akkukat, majd kb 1,5 hét múlva visszaküldjük. fizetni előre utalással, vagy a futárnak készpénzben lehet amikor az akkukat készen megkapja.
  • megrendeli a webshopban az akku felújítást, szállítási módnál pedig kiválasztja, hogy Ön küldi el az akkut, vagy mi küldjünk érte futárt.

Mit kell tudni a GLS futárszolgálattal való elszállításról?

1. Amennyiben weben adja le rendelését, válassza a GLS ODA-VISSZA SZÁLLÍTÁS szállítási módot.

2. Kérjük, csomagolja le az akkukat, hogy sérülésmentesen szállíhtató legyen

3. A futárszolgálat egy csomagcímkét visz, így Önnek nem szükséges megcímeznie a csomagot.

4. A csomagot mi a felvételt követő munkanapon kapjuk meg. Ekkor felvisszük a rendszerünkbe a felújítandó akkuk adatait.

5. A megérkezéstől számított 5 munkanapon belül adjuk fel a kész akkukat, a kiszállítás napjáról a webáruház és a GLS is külön emailt küld. Telefonon külön értesítést nem áll módunban adni a csomag feladásáról.

 

Amennyiben nem kéri, hogy elhozassuk az akkukat, úgy kérjük adja fel azokat a következő címre:

Valamint kérjük jelezze, hogy csomagot adott fel részünkre vagy emailben vagy a webáruházban leadott megrendeléssel.

Tudnivalók a felújításról

Mit jelent az akkumulátor felújítás?

Minden akkumulátor, ami felújítható, lényegében egy akkupakkot jelent, vagyis több akkucellából álló telepet, ami lehet akár 2 cellából, de lehet 40 cellából is.

 

Egy Ni-Cd vagy Ni-Mh akkumulátor pakk cella mennyiségét megtudjuk, ha elosztjuk a névleges feszültséget(ami rá van írva, pl. 12V) 1,2-vel.

 

Az így kapott szám jelenti az akkupakkban levő cellák számát.(és ez határozza meg a felújítás költségét is)

A felújítás során a régi akkupakkot megsemmisíttetjük, és ponthegesztéssel összeállítjuk az új pakkot.

Minden esetben professzionális minőségű, legtöbb esetben RealPower márkájú cellákat használunk. Ez a saját igényeinkre szabva készül kínai partnerünknél, immáron 8 éve azonos magas minőségű terméket biztosítunk partnereink számára.

A minőségellenőrzés igen fontos számunkra, melyet már az összeállítás előtt elvégzünk, a lehető legmebízhatóbb cellákat használjuk akkupakk készítés során.

A minőségellenőrzés még több alkalommal szükséges, mielőtt a kész pakkot elküldjük a megrendelőnek. A pakk összeállítását követően a feszültség ellenőrzése, majd a kész és összeszerelt akku töltőn való tesztelése következik.

 

Ha mindent rendben találunk, értesítjük a megrendelőt.

 

Milyen cellákat használunk?

 

1. Ni-Cd és Ni-Mh:

RealPower, Panasonic, FDK(Sanyo)

2. Li-ion cellák:

Panasonic és Samsung

 

Ni-Cd és Ni-Mh akkut át lehet alakítani Li-ion akkura?

 

Azon vagyunk, hogy az legyen:

1. Minden li-ion akkumulátor cella robbanásveszéles, amennyiben nincs ellátva megfelelő védelmi elektronikával. A fenti akkumulátor fajták nem rendelkeznek védelmi elektronikával, így azt külön be kell szerelni az akku házba. Amennyiben az elektroniak befér a cellákkal együtt az eredeti akku házba, úgy a beépítés megoldható.

2. A li-ion akkumulátorok névleges feszültsége 3-szor magasabb, mint a fent nevezett fajtáké. Ezért nem minden esetben jön ki azonos feszültség egy pakk összeállítása során.

 

Ni-cd / Ni-Mh néveleges feszültség:

  • 12V - Li-ion esetén : 11,1V
  • 14,4V azonos mindkért esetben
  • 18V azonos mindkét esetben

 

3. Sajnos a régi fajta akkuk töltője nem használható a li-ion akkuk töltésére, ezért töltőt kell mellékelni az átalakított akkukhoz, melynek van költsége.

 

Mit kell tudni a li-ion akkuk felújításáról?

 

Nem minden li-ion akku újítható fel.

A lehetséges problémák:

  • rossz az elektronika, így a cellacserét követően az akku nem működőképes (pl. nem tölthető)
  • pl. a 10,8V-nál magasabb feszültségű Makita akkumulátorok nem felújítatók, mert a cellacsere után az akku nem ötlthető, csak egy speciális eszköz segítésével lehetne megoldani, hogy tölthető legyen

 

Mit jelent a kapacitás, mi a mértékegysége?

 

A kapacitás az akkumulátorok tároló képességét jelenti, mértékegysége a mAh, vagy Ah.

Minél nagyobb ez a szám, annál tovább használhatom az akkumulátorom egy feltöltéssel.

Nem teszi tönkre a gépemet, ha nagyobb kapacitású akkut kapok, mint amilyen az eredeti volt?

Természetesen nem. Egyszerűen csak magasabb üzemidővel tudja használni az akkut. Valójában a gép motorja ugyan azt az áramot fogja felvenni, mint előtte, az új cellák pedig lényegesen kisebb megterheléssel tudják leadni azt az áramot, mint a régiek.